Lediga tjänster

Enhetschef/föreståndare till Krica, Johannesdal, Stockholm  

Vill du vara med på en spännande resa och arbeta med barn och unga med psykisk ohälsa? Nu söker vi efter en enhetschef/föreståndare att leda en av våra HVB-enheter i Johannesdal!

Vad innebär arbetet som Enhetschef/föreståndare?

Som enhetschef/föreståndare har du det övergripande ansvaret för din enhet. Vilket innebär att bidra till ökad kundnöjdhet och god lönsamhet i enlighet med Kricas ledord; trovärdighet, kreativitet och mod. Ansvaret innefattar också kund-, resultat-, behandling-, bemannings- och personalansvar. I din roll rapporterar du till verksamhetschef.

Din arbetsgrupp kommer att bestå av cirka 8 behandlare som ansvarar för enskilda ungdomars behandlingsplanering, utvärdering och uppföljning. Ditt ansvar är att utveckla dina medarbetare för att uppnå kvalitativ behandling.

Målet med enheten är att ge god omvårdnad och stöd till den enskilde individen. Kricas omvårdnad skall präglas av en trygg, säker och stabil omgivning. Boendet skall på bästa sätt miljöanpassas efter ungdomarnas behov och önskemål. Detta uppnås genom samråd och dialog med ungdomarna och en miljöterapeutisk struktur. Målet att bedriva ett tryggt boende med fokus på ungdomarnas utveckling till stabila, trygga självständiga individer med hög integrering in i svenska samhället.

Vem är du?

För att passa in och trivas hos oss har du ett genuint intresse för ledarskap och behandling. Du är socionom och det är meriterande om du även har en GPU (steg 1) utbildning. Du har några års erfarenhet som chef och ledare och har arbetat med målgruppen och inom socialt arbete.

Du är en tydlig och trovärdig ledare med ett starkt engagemang med förmåga att utveckla och motivera såväl dig själv som andra. Du är kreativ, flexibel och gör alltid ditt bästa för att hitta lösningar. Du är inte rädd för att ”kavla upp ärmarna” och ta tag i saker som behöver göras.

Du innehar ett lugn och mod, vågar stå kvar i det som är svårt och tufft. Du förstår vikten av struktur och strävar alltid efter bra kvalitet och resultat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med inledande 6 månaders provanställning. Tillsättning sker enligt överenskommelse. Kväll och helgtjänstgöring kan förekomma.

Skicka gärna in ditt CV och personliga brev redan idag via mejl till maria.edlund@krica.se. Urvalsprocess och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Sista ansökningsdag är: 2023-06-06

Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning.


Krica Behandling och Utbildning har varit verksamma inom behandlingsarbete för barn- och unga i över 35 år. Verksamheten är HBTQI-certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, 45001 och 14001. Vi är ett växande företag som erbjuder socialtjänsten professionella och individuellt anpassade insatser. En del av Krica är också Högskolan Sapu, en verksamhet med utbildningar inom psykoterapi och annan psykologisk behandling. Läs mer på www.krica.se och www.sapu.se

Ramavtal SKR/Adda och Krica - alla kommuner

Läs mer här!

Vi söker Enhetschef till Krica, Johannesdal i södra Stockholm

Läs mer här!