Kostnadsfritt webbinarium ”Empatitrötthet” 26/1 med Lotten Almgren

Empatitrötthet – Hur påverkas du inom ett socialt arbete? Är du bara trött eller empatitrött?

Krica i samarbete med Högskolan Sapu bjuder nu in till ett webbinarium på temat psykologisk stress och vad du kan göra för att motverka den.

  • Fredag 26 januari 2024 kl 08.00 – 09.15
  • Digitalt via länk som skickas några dagar innan föreläsningen
  • Anmäl dig kostnadsfritt HÄR eller scanna QR-kod nedan
  • Begränsat antal platser, först till kvarn

Att arbeta med och hjälpa människor som lever under tuffa villkor och som bär på upplevelser av kris, trauma och utsatthet ställer krav på oss professionella.

Begreppet empatitrötthet används för att beskriva det tillstånd som du som arbetar med psykologiskt tungt arbete kan drabbas av. Sekundär traumatisering är ett annat begrepp, där du som professionell påverkas negativt av dina klienters tunga villkor och upplevelser.

             

Lotten Almgren är leg. psykolog/ psykoterapeut samt specialist i klinisk psykologi. Lotten har en lång arbetserfarenhet som psykolog inom psykiatri, habilitering, missbruksvård, primärvård samt privat mottagning.

Lotten har under flera år arbetat med handledning inom sluten och öppen sjukvård, primärvård samt annan verksamhet som träffar människor i svår sorg.  Idag är Lotten Utbildningschef på Högskolan Sapu i Göteborg där hon bland annat ansvarar för psykoterapeutprgrammet och grundläggande psykoterapiutbildning.

Kostnadsfritt frukostseminarium "Empatitrötthet" 30/5 Örebro, 31/5 Stockholm

Läs mer här!

Ramavtal SKR/Adda och Krica - alla kommuner

Läs mer här!