Vi söker Behandlare till våra behandlingshem i Stockholm

Krica Behandling och Utbildning söker nu ordinarie behandlare till Kricas HVB i Hägersten och Vendelsö. Vi har behov av behandlare till tillsvidaretjänst på 100% med tillsättning enligt överenskommelse. Vi söker också behandlare för behovsanställning i Vendelsö.

Krica vänder sig till unga och unga vuxna med psykisk ohälsa och psykosociala problem såsom relationssvårigheter, depressioner, självdestruktivt beteende och aggressionsproblematik. Målsättningen är att ungdomarna ska utveckla en trygghet i sig själva och finna vägen till ett meningsfullt och tillfredsställande liv.

För att kunna möta ungdomarnas olika behov och problematik har vi inom Krica fem HVB belägna i Hägersten, Vårberg, Vendelsö och Örebro samt ett stöd-och behandlingsteam i centrala Stockholm.

Hägersten

Kricagården i Hägersten har plats för 12 ungdomar. Vi tar emot ungdomar i åldern 14-20 år.

Vendelsö

Trädgårdsvillan i Vendelsö har plats för 14 ungdomar. Vi tar emot ungdomar i åldern 14-18 år.

Verksamheten nyöppnar i januari 2020 med inriktning på att ta emot ungdomar med psykisk ohälsa i kombination med substansbruk. Behandlingsprogrammet kommer vara den evidensbaserade metoden A-CRA som rekommenderas i Socialstyrelsens riktlinjer.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i team och varje enhet ansvarar gemensamt för enhetens utveckling såväl resultatmässigt som arbetsmiljömässigt. Du kommer att bedriva strukturerad miljöterapeutisk behandling och ansvara för enskilda ungdomars behandlingsplanering, utvärdering och uppföljning samt arbeta med familjer och deras nätverk. Ungdomarnas behandling planeras individuellt i genomförandeplanen i enlighet med BBIC. I tjänsten ingår även kontaktmannaskap och att vara delaktig i den dagliga driften av boendet. Vi levererar behandlingsrelaterade administrativa arbetsuppgifter med kvalité och service.

Tjänstgöring sker dagtid, kvällstid, helger och sovande jourer enligt schema.

I Vendelsö sker behandling enligt A-CRA, och behandlare kommer efter genomförd utbildning bedriva strukturerad behandling i denna metod.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med unga med psykisk ohälsa eller inom liknande arbete t.ex. psykiatrin, skola eller missbruksvård. Du har utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socionom, psykolog, sjuksköterska med psykiatrisk inriktning, arbetsterapeut eller likvärdig högskoleutbildning.

Du är intresserad av, och har förmåga att arbeta med ungdomar vilket kräver ett starkt engagemang, god organisationsförmåga, tålamod och flexibilitet. Du är en god förebild och respekterar individen. Du har förmågan att kunna hantera stressiga situationer och inneha mod att sätta gränser och att vara konsekvent. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och kommunicera i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kollektivavtal finns. Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Verksamheten är HBTQ-certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, 14001 och 45001.

Senast ansökningsdatum: 2020-10-30, urval kommer att ske löpande. Skicka ett personligt brev och CV till enhetschef för respektive enhet.

  • För tjänsten på Trädgårdsvillan i Vendelsö, skicka ett personligt brev och CV till hillevi.nyberg@krica.se
  • För tjänsten på Kricagården Hägersten, skicka ett personligt brev och CV till anna.medin@krica.se

Frågor om tjänsterna och rekrytering besvaras av Anna Medin, 070-797 76 30 (Hägersten) och Hillevi Nyberg, 073-944 15 85 (Vendelsö).

Varmt välkommen att söka!

Ramavtal SKR/Adda och Krica - alla kommuner

Läs mer här!