Vi söker vice enhetschef till Trädgårdsvillan i Vendelsö

Vi söker nu en vice enhetschef i Vendelsö som tillsammans med enhetschef ska driva och utveckla enheten i denna spännande omställning. För att lyckas i rollen krävs att du brinner för behandlingsarbetet samtidigt som du siktar mot att utveckla dig inom ledarskapsrollen.

Trädgårdsvillan i Vendelsö har 14 behandlingsplatser för ungdomar i åldern 14-18 år. Verksamheten nyöppnar i januari 2020 med inriktning på att ta emot ungdomar med psykisk ohälsa i kombination med substansbruk. Behandlingsprogrammet kommer vara den evidensbaserade metoden A-CRA som rekommenderas i Socialstyrelsens riktlinjer.

Du är behandlare i grunden och kommer att arbeta som det på enheten. Utöver det arbetar du tillsammans med enhetschefen och ansvarar för att driva och leda behandlingsarbetet. Tillsammans planerar ni och sköter de arbetsuppgifter som ingår i chefsrollen såsom bemanning, personalplanering, leda konferenser samt upprätta och implementera rutiner och policys o.s.v.

Som vice enhetschef har du ansvar för det löpande arbetet på enheten vid varje tillfälle som enhetschefen inte är på plats. Vice enhetschef har sin organisatoriska placering under enhetschef.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk examen såsom socionom, sjuksköterska, arbetsterapeut, beteendevetare, psykolog eller dylikt. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med ungdomar samt substansbruk. Vi ser gärna att du har provat på ledarrollen tidigare och att du siktar på att bli en framtida enhetschef. Du har en organisatorisk förmåga, handlingskraft och säkerställer rutiner och effektivitet i det dagliga arbetet. Vidare är du en teamspelare, med förmåga att motivera andra och har ett positivt förhållningssätt. Du har en väl utvecklad social förmåga och vågar ta beslut och stå för din sak även när det är obekvämt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande är om du innehar en grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1) samt erfarenhet av arbete med metoder så som A-CRA, ACC eller Återfallsprevention.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en möjlighet att växa in ledarrollen och att vara med och påverka företagets och enhetens utveckling och samtidigt utvecklas som person. Vi erbjuder dig ett stimulerade och omväxlande arbete där din kompetensutveckling är en naturlig del av arbetet.

Tjänsten är tillsvidare med start enligt överenskommelse.

Tjänstgöringsgrad heltid, 37 timmar per vecka, med tjänstgöring dag, kväll och helg.

I tjänsten ingår beredskap kvällstid/helger enligt schema.

Utdrag ur polisens register för arbete vid HVB-hem kommer att inhämtas innan anställning. Vi har kollektivavtal och verksamheten är HBTQ-certifierad liksom kvalitetscertifierad enligt ISO 9001, 14001 och 45001.

Sista ansökningsdatum: 2020-10-30, urval kommer att ske löpande. Skicka ett personligt brev och CV till: hillevi.nyberg@krica.se

Frågor om tjänsten och rekrytering besvaras av enhetchef Hillevi Nyberg, tel: 073-944 15 85

Utbildning med Bo Hejlskov Elvén; Lågaffektivt förhållningssätt

Läs mer här!

Lyssna på föreläsningarna från Unga vuxna-dagarna 2018

Läs mer här!