Krica deltar på Barnrättsdagarna 2017 – Vi föreläser om Traumamedveten omsorg

Den 25-26 april äger Barnrättsdagarna rum i Örebro. Temat är barnrättsperspektiv på migration, integration och inkludering.

Så här beskriver arrangörerna syftet med dagarna:

”Under Barnrättsdagarna 2017 efterlyser vi exempel på hur vi kan säkerställa de rättigheter som barn i migration har enligt barnkonventionen, andra relevanta konventioner som Sverige ratificerat och svensk lagstiftning. Det gäller barnens rätt att integreras och inkluderas i vårt svenska samhälle.

Barnrättsdagarna är en mötesplats som vill uppmana och stödja olika verksamheter, myndigheter och organisationer att arbeta utifrån ett barnrättsperspektiv. Det innebär att både den enskilda medarbetaren och hela verksamheten arbetar rättighetsbaserat och har strategier för arbetet med att genomföra barnkonventionen”

Vår föreläsning handlar om: Att förmedla hopp och trygghet i otrygga tider. Vi som arbetar med ungdomar på HVB och i träningslägenheter har under många år byggt upp kunskaper om de barn och ungdomar som kommer ensamma från andra länder och hur vi bäst ska hjälpa och bemöta dem. Läs mer om vår föreläsning här.

Vi hoppas att våra erfarenheter kan bli ett stöd för dig i förståelse och bemötande av ungdomar i asylprocess. Vi ser fram emot inspirerande dagar.

 

Kostnadsfritt frukostseminarium "Empatitrötthet" 30/5 Örebro, 31/5 Stockholm

Läs mer här!

Ramavtal SKR/Adda och Krica - alla kommuner

Läs mer här!